Björn Bernsen Europees Kampioen

Op zondag 18 februari heeft Björn Bernsen maar liefst twee Europese titels kickboksen behaald: één in zijn eigen klasse (tot 80 kilo) en één in het zwaargewicht. De titelgevechten vonden plaats in Mühlheim in Duitsland.
Nadat Björn Europees kampioen was geworden in zijn eigen klasse, bereikte hij ook de finale in het zwaargewicht. Daarin zou hij het moeten opnemen tegen een tegenstander van 115 kilo. De organisatie wilde de finale schrappen om de 77 kilo wegende Zwartemeerder te beschermen. Björn ging echter tegen deze beslissing in protest. Hij werd in het gelijk gesteld en slaagde er op schitterende wijze in zijn tegenstander te verslaan.
Op school ontving hij een bos bloemen uit handen van zijn teamleider, mevrouw Kirkenier.

Lees meer: Björn Bernsen Europees Kampioen

Ondernemers op school

De sectie economie van de Boermarkeweg zet stevig in het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden bij leerlingen. Op 13 februari presenteerden al onze leerlingen van klas 3 hun ondernemingen en concurrentieanalyses aan de lokale ondernemers Rowan Tromp, Henk Geerts, Johannes Flim, Ester van Delden, Diem Do en Wout Hiemstra. De ondernemers en docenten zaten samen op de beoordelingsstoel. Het was een gezellige en leerzame middag: business and pleasure!

Lees meer: Ondernemers op school

Paasactie op de Boermarkeweg

Wij gunnen alle kinderen de dag van hun leven en daarom gaan we Stichting Hoogvliegers helpen.

Stichting hoogvliegers

Onze leerlingen van klas 1 t/m 4 gaan zoveel mogelijk paaseitjes verkopen en de opbrengst gaat naar Stichting Hoogvliegers.         

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vorig schooljaar werd er binnen de gemeente Emmen op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie een actiedag luxe verzuim georganiseerd. Steekproefsgewijs werden scholen bezocht en afwezige en ziekgemelde leerlingen werden door de school gemeld aan de leerplichtambtenaar. Er vonden tientallen huisbezoeken plaats. Het bleek dat een aantal ouders zonder toestemming onder schooltijd met hun kinderen op vakantie was gegaan. Zij werden opgeroepen door de leerplichtambtenaar voor een proces-verbaal.

Vrijdag 23 februari 2018 wordt er opnieuw een actiedag luxe verzuim gehouden. De school is verplicht (vermoedens van) luxe verzuim te melden bij de leerplichtambtenaar.

Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Sinds vorig schooljaar is het op onze locatie Boermarkeweg mogelijk een extra diploma te halen, namelijk het Functiegericht Associatie Diploma Financieel Ondernemer. Dit diploma omvat twee onderdelen: basiskennis Boekhouden en basiskennis Ondernemerschap. Het onderdeel Ondernemerschap is net afgerond en 96% van de 25 kandidaten is geslaagd voor dit onderdeel. Wij zijn ontzettend trots op deze leerlingen. Woensdag 31 januari hebben zij het deeldiploma voor het onderdeel Ondernemerschap ontvangen. Over een paar maanden wordt ook het onderdeel Boekhouden geëxamineerd.

Lees meer: Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail