Rots en Water

Na de voorjaarsvakantie begint in klas 1 voor alle leerlingen de training Rots en Water. Op donderdagmiddag gaan zij samen met hun mentor onder begeleiding van professionals Dieuwke Donker en Peter Jan Eleveld aan de slag met het vergroten van hun sociale competenties. Klas 1a krijgt de training het 6e lesuur, klas 1b het 7e. De training bestaat uit 10 lessen.

  

Keuzevak klas 1 en 2

 

Elke woensdagmiddag van 14.30 - 16.00 uur hebben de leerlingen van klas 1 en 2 keuzevak. Leerlingen kunnen aan het begin van het blok hun voorkeur doorgeven. Daarna volgen ze acht keer het keuzevak. 
Dit blok bieden we muziek, culinair, 3D-tekenen, sport (floorball) en gipsfiguren maken. 

Klik hier voor een impressie van de middag. 

Kunst- en LOB-dagen voor klas 1 en 2

De hele week staat voor de onderbouw in het teken van kunst- en loopbaanoriëntatie . Maandag en dinsdag zijn de leerlingen druk met allerlei workshops: fotografie, Ableton, popbandje, vloggen, bouwen met vouwstenen en nog veel meer.  

Lees meer: Kunst- en LOB-dagen voor klas 1 en 2

Locatie Borger klaar voor de toekomst!

De leerlingen van vandaag zijn niet meer de leerlingen van tien, vijf of zelfs twee jaar geleden. De wereld en de maatschappij zijn voortdurend in ontwikkeling. Dat een school hierin mee moet gaan, moet inspelen op de verschillende typen leerlingen en het onderwijs hierop dus moet aanpassen, weten ze op onze locatie in Borger als geen ander. Het komend schooljaar voeren wij belangrijke vernieuwingen door om te zorgen dat het onderwijs bij leerlingen van nu blijft passen. Het Junior College, het 80-minutenrooster met keuzewerktijd en huiswerktijd en de trajectgroep zijn belangrijke onderdelen van deze vernieuwingen.

Lees meer: Locatie Borger klaar voor de toekomst!

Buren op de koffie

Woensdag 17 januari zijn de buren van onze school op de koffie geweest bij leerlingen van het keuzevak culinair en groen. 
Het eerste deel van het keuzevak stond in het teken van de kerstmarkt. Daarna zijn de leerlingen van de bovengenoemde keuzevakken samengevoegd.

Lees meer: Buren op de koffie

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail