5-5 voetbal voor basisscholen meisjes

 

Woensdagmiddag 11 oktober was het de beurt aan meisjes uit groep 7en 8 van de basisscholen om hun voetbaltalenten te tonen.

Ook dit keer zat het weer gelukkig mee en streden de meisjes buiten op het kunstgrasveld als echte voetballeeuwinnen in een poule van 5 teams om kampioen schoolvoetbal van het Esdal College Klazienaveen te worden.

Lees meer: 5-5 voetbal voor basisscholen meisjes

5-5 voetbal voor basisscholen Jongens

Woensdagmiddag 4 oktober hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van tien verschillende basisscholen de voetbalschoenen onder geknoopt en razend goed hun best gedaan om kampioen schoolvoetbal van het Esdal College Klazienaveen te worden.

 

Lees meer: 5-5 voetbal voor basisscholen Jongens

Informatie en aanmelden Esdal Vandaag

In november organiseren wij op onze locaties Esdal Vandaag. Dit zijn informatie-avonden voor ouders/verzorgers en leerlingen uit groep 8.

Over Esdal Vandaag
Tijdens Esdal Vandaag gunnen wij een kijkje in de keuken van onze locaties. Wij vertellen over wat onze locaties zo bijzonder maakt, over wat er te kiezen valt en over hoe wij met onze leerlingen omgaan. Daarnaast gaan wij dieper in op onderwerpen als mentoraat, begeleiding, doorstromingsmogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen op onze locaties. 

Lees meer: Informatie en aanmelden Esdal Vandaag

Project Digitale prentenboeken

Op 27 september hebben Chimene Bults en Kyra Strijker samen met mevrouw Swieters van de bibliotheek een bezoek gebracht aan het kinderdagverblijf Joepiejoep in Klazienaveen.

Tijdens de lessen D&P hebben de leerlingen gewerkt aan het project Digitale prentenboeken. In de bibliotheek mochten ze een prentenboek uitkiezen en door middel van foto’s en Google Presentations op hun Chromebook hebben ze van het boek een digitale versie gemaakt.

We hebben samen “rupsje Nooitgenoeg” en “Agent en Boef” voorgelezen en de kleintjes konden meekijken op de Ipad.

Voor kinderen vanaf twee jaar kunnen tablets een aanvulling zijn op hun spel. Het voorlezen met een digitaal prentenboek geeft een andere beleving dan uit een ‘papieren’ boek. Daarom vullen boeken en digitale prentenboeken of apps elkaar goed aan.

Een hele mooie samenwerking!

Lees meer: Project Digitale prentenboeken

Olympic Moves

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, met regiovoorrondes en een grote landelijke finale. Ook dit jaar doet onze school natuurlijk weer mee! 

Doe jij ook mee? Meld je hier dan zo snel mogelijk aan.

Meer info over Olympic Moves vind je hier. Heb je nog vragen, dan kun je terecht bij één van de L.O.-docenten.

We zijn weer begonnen

Na een welverdiende vakantie zijn we sinds maandag weer volop aan de slag. De nieuwe leerlingen van het Junior College draaien de eerste week een introductieprogramma om elkaar, de docenten en de school goed te leren kennen. De leerlingen van klas 2 t/m 4 hebben inmiddels allemaal kennis kunnen maken met hun nieuwe mentor, de boeken zijn opgehaald en iedereen is woensdag gestart volgens het lesrooster. 
We hopen er met elkaar weer een gezellig en leerzaam jaar van te maken, met leuke activiteiten en natuurlijk goede resultaten. We gaan ervoor!
Inline afbeelding 1
Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail