Locatie Oosterstraat is Going Global

De locatie Oosterstraat zet zich dit jaar in voor het project Going Global van de stichting Edukans. Welke activiteiten we allemaal doen, lees je hier.

Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Op donderdag 30 november hebben alle 3e klassers een cultuurdag beleefd met als thema Urban. Kortom, geen gewone lessen maar workshops van grotendeels gastdocenten met ieder een specialiteit. De leerlingen konden bijvoorbeeld een rap schrijven en begeleiden, beatboxen, hiphopdansen, breakdance, street percussion (met van alles wat je zoal op straat kunt tegenkomen), drummen op olievaten en streetart (waarvan de resultaten in het Atrium te zien zijn). We kijken terug op een leuke, intensieve dag waarin de leerlingen op een andere manier dan gewoonlijk hebben geleerd. 

Klik op lees meer voor een video- en fotoimpressie van deze dag.

Lees meer: Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie.
Vanaf 8 januari 2018 komt hier een mogelijkheid bij. U kunt dan ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 

Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Project51 komt eraan!

We kunnen aftellen!

Op maandag 18 december geven we het startschot voor Project51. De week waarin we de roosters loslaten en waarin leerzame en informatieve projecten en activiteiten de ruimte krijgen. Alles een week lang anders. Geen reguliere lessen, roosters, huiswerk en zware tassen. Wel nieuwe uitdagingen en plezier.

Op donderdagavond sluiten we Project51 feestelijk af met het Kerstgala. Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar tijdens de pauzes in het Atrium.  

We ronden 2017 vervolgens heel mooi af met Edukans. Vrijdag vanaf 10.00 uur openen we gezamenlijk het Going Global jaar.  Deze ochtend krijg je de kans om ideeën in te brengen voor de invulling ervan.

logo edukans met pay off oranje

Houd je mail en de website in de gaten voor meer informatie.

Een geslaagd gymnasiumproject

Een geslaagd gymnasiumproject

Afgelopen maandag en dinsdag (27 en 28 november) hebben alle leerlingen uit de onderbouw van het gymnasium in projectvorm gewerkt aan het thema triomferen. In het middelpunt daarbij stond de antieke triomfboog. In de workshops zaten de leerlingen uit de eerste tot en met de derde klas door elkaar. Wat hen verbindt, is de gymnasiumopleiding. Die verbinding proberen we via de gemengde groepen te versterken.

gymproject2017a

Lees meer: Een geslaagd gymnasiumproject

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail