Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie.
Vanaf 8 januari 2018 komt hier een mogelijkheid bij. U kunt dan ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 

Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Gesprekken n.a.v. de rapporten

In week 50 krijgen alle leerlingen het rapport mee. Aansluitend is er op dinsdag 19 december een spreekmiddag/avond waar ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen samen met de docenten/mentoren de resultaten van de afgelopen periode kunnen bespreken. Ouder(s)/verzorger(s) zijn via de mail op de hoogte gebracht van de mogelijkheid een afspraak te maken via Magister.

Lees meer: Gesprekken n.a.v. de rapporten

Ga jij mee naar de kerstmarkt...

Op donderdag 21 december stellen wij de leerlingen uit klas 3 & 4 in de gelegenheid om mee te gaan naar de kerstmarkt in Essen. 
De kerstmarkt in Essen behoort tot de grootste kerstmarkten van Duitsland. 

Lees meer: Ga jij mee naar de kerstmarkt...

Beroepen Doe Dagen Hardenberg 6 & 7 december 2017

Op woensdag 6 december en donderdag 7 december 2017 worden de Beroepen Doe Dagen in Hardenberg georganiseerd.  Wij bezoeken dit evenement met leerlingen uit klas 2 op donderdag 7 december 2017. 

Lees meer: Beroepen Doe Dagen Hardenberg 6 & 7 december 2017

Techniek-driedaagse obs de Vlonder en obs de Lisdodde

Van 15 t/m 17 november vond op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde werd georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB.

De leerlingen maakten kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche. Door deze samenwerking kwamen ruim 200 kinderen in aanraking met veel vormen van techniek. De driedaagse werd woensdag 15 november op spectaculaire wijze geopend door wethouder Arends van de gemeente Emmen.

Lees meer: Techniek-driedaagse obs de Vlonder en obs de Lisdodde

CKV week klas 3: "een klasse film"

In de week van 13 t/m 17 november hebben alle derde klassen een ckv-week. De ckv-week staat dit jaar in het teken van het maken van een film! Alle klassen hebben inmiddels een idee voor een script geschreven en de filmmakers hebben er een script van gemaakt.

Lees meer: CKV week klas 3: "een klasse film"

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail